kabaču bals

šodien Atpūtas ielā bija paredzētas pankūkas. bet sanāca citas pankūkas, rozītes ar zāļu šņabi (mīkla smaržo lieliski) un vafeles. jo neko nevar ne paspēt, ne nokavēt. tas ir trillu galvenais likums – ļaujies.

iedvesmai kāda ēdienu recepte no iepriekšējās dzīves iepriekšējā dzīvoklī.

pensionāru kirī

pensionāru, jo visas sastāvdaļas sarīvētas. kirī, jo tas ir tāds ēdienu veids. sīkāk skatīt tālāk.

lai kā negribējās neko taisīt, bija pienācis kirī laiks. jo kirī laiks ir tad, kad ledusskapim nevar aizvērt durvis un ir jāizrevidē krājumi, lai atsijātu lieko.

1 krējuma burka atkrita uzreiz.
ja krējums jau ir melns, ar tādu krējumu nav ne aršana, ne kirī.

palika Nellijas vecāsmātes nomizotie burkāni un sapelējušais siers, kā arī jau pa dienu no saldetavas izņemtā Etas gaļa. pārējo bija jāpiedzejo tāpat.

ak jā, kirī pamatdoma – liek kopā visu, kas tiek atrasts ledusskapī. tā ir trillu un doktoranšu kulinārija, kas guvusi iedvesmu no Marijas Kirī dzīves un daiļrades.
tā kā Marijai nekad nebija laika taisīt ēst Pjēram un bija jātaisa atombumbas, tad viņa izrēķināja, cik kaloriju, vitamīnu un cita labuma vajag uzņemt diennaktī, visu attiecīgo sameta katlā, izsautēja un apēda.
tā kā arī doktorantēm nav laika taisīt ēst, jo jābīda zinātne, tad doktorantēm neatliek nekas cits kā kirī receptes ar ledusskapja revidēšanas metodi.

Eta negribēja palīdzēt. tikai nomizot kartupeļus – tas bija augstākais. bet kas padod kirī mazo roku, tas pazaudē visu un spiests 3 dienas ēst kirī.

vispirms Etas gaļa tika samaisīta ar piecgraudu pipariem, tas ir, ar kaut kādu piparu maisījumu. klāt tika piegriezti 2 sīpoli.

tad traukā tika ieķepsēts mammas vecais sviests, ko viņa iedeva kaut kad septembra sākumā laikam. nekas jau tam sviestam nebija. tikai koši dzeltens.

uz sviesta tika sadrupināta gaļas masa.
pāri tai tika likti Etas sarīvētie kartupeļi. tāds brangs slānītis.
tad gabaliņos saplūkāti 2 marinēti un nedēļu saldētavā turēti gurķi, kas bija manāmi saplakuši un izskatījās pēc lupatām.

pēc tm bija rīvēto burkānu slānis. sekoja rīvētā siera slānis. tad bija vēl kaut kas, netceros.

siers bija izmeklēti labs. tā kā ledusskapim ir kāds tur antibakteriālais pārklājums, tas garantē atbilstošus pūšanas nosacījumus. sierus jāglabā maisņos, pēc kāda mēneša var sākt domāt par atvēršanu.

1. siera gabals bija sapelējis zils un oda pavisam nelabi. lai gan zināmā mērā gan pēc krāsas, gan smakas spilgti atsita pūdētos sierus. acis viņam bija zaļas, pats tāds kā mīksts.
2. siera gabals bija vairāk uz brūngani sarkanajiem toņiem un smirdēja pavisam citādi. tas bija vēl mīkstāks.
3. siera gabals bija bālgans ar zaļiem pleķiem, oda pēc pelējuma.

tad bija vēl viens laikam vai nu burkānu, vai kartupeļu slānis. un tad tie otri – vai nu burkāni, vai kartupeļi.
sekoja rīvētu ābolu pļocka, kas tika izsmērēta pa visu virsmu.

nobeigumā sekoja krējuma, olas un mārrrutku smērējamā siera pārlējums, kam bija pievienoti pipari un sāls.

to visu ielika krāsnī un gāja darīt kaut ko citu.

kad masa bija gan piedegusi, gan apdegusi, to apbēra ar tomātiem un pārkaisīja ar Nellijas sieru.

ielika vēlreiz un ņēma ārā, kamēr tomāti vēl zaļi. jo citādi viss vispār sadegtu.

pasniedz ar krējumu.

ēd vismaz 2 reizes dienā.

4 thoughts on “kabaču bals

  1. sauve

    golvonais, ka kabaču bali vēļ byus, tai kai kabači ari itū dīnu ir puordzeivuojuši tik iz breiteņu pamainūt dislokacejis vītu 😀

    Reply
    1. saprge

      mūžā esmu izmetusi tikai 1 kirī, jo negaršoja ne pēc kā.
      un tas nebija šis kirī. 😀
      jo parasti tas kopā sanāk lieliski un garšo tā, ka visi sukā iekšā no sirds.
      kā baba teica: nekad nevienam nevajag redzēt, kā taisa ēst, jo kaut ar pliku pakaļu aknas klapē – ka tik garšīgi.

      Reply
  2. grie4a

    😀 Viss skan baigi labi, žēl tikai, ka manā ledusskapī nav sapelējuša siera! 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.